Vraag & Antwoord

De FIOD staat voor de deur, wat moet ik doen?


Beantwoord geen vragen en zeg dat u eerst uw advocaat wilt spreken. Okx Legal & Tax controleert de bevoegdheden van de FIOD en probeert allereerst het doel en de strekking van het onderzoek te achterhalen. Wil de FIOD uw woning of kantoor doorzoeken? Dit kunnen zij niet zomaar doen, hiervoor is toestemming nodig van de rechter-commissaris.

Als werkgever wil ik een van mijn werknemers op staande voet ontslaan. Mag dat?


Als er goede gronden aanwezig zijn, moet u snel handelen voordat het te laat is. Okx Legal & Tax is altijd in staat om snel te schakelen, te overleggen en tot actie over te gaan. Zowel op het gebied van ontslag op staande voet als wat betreft eventuele subsidiaire maatregelen.

Mijn medeondernemer wil mij uitkopen en dreigt zelfstandig verder te gaan als ik niet meewerk. Kan hij dat zomaar doen?


De inhoud van statuten, aandeelhouders- en managementovereenkomsten dan wel het maatschaps- of VOF-contract is hierbij van doorslaggevend belang. Leg deze ter beoordeling voor aan Okx Legal & Tax. Wij bespreken uw positie met u en helpen u de juiste strategie te bepalen.


Wist u dat?
Okx Legal & Tax tegen redelijke uurtarieven ook in te huren is als interim jurist? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *